Site Survey Services

Jaar Online is gespecialiseerd in het ontwerpen van Wi-Fi infrastructuren. Samen met onze partners hebben wij voor de meest complexe situaties WiFi projecten succesvol opgeleverd. Om een gedegen advies over de te kiezen hardware en de inrichting van het netwerk te kunnen geven, is het cruciaal om eerst de locatie en de wensen van het netwerk inzichtelijk te maken middels een site survey.

 

De eerste stap bij een site survey is de scope van het project en de wensen en eisen van het netwerk inzichtelijk te maken. Aan de hand hiervan bieden wij Full Site Survey Services. Jaar Online beschikt over ervaren engineers met specifieke kennis van Wi-Fi technologie die u hierbij kunnen ondersteunen. Een engineer komt op locatie om verschillende metingen te doen, waarmee we het radio spectrum in beeld brengen en aanwezige storingsbronnen detecteren. Daarbij doen we ook enkele performance testen met Wi-Fi apparatuur om te bepalen wat de meeste geschikte hardware, locatie en settings voor de access points zijn.

 

Afhankelijk van de grootte van het project, het soort locatie en de verwachtingen van het netwerk bieden wij verschillende gradaties aan Site Survey Services. Deze zijn toepasbaar voor type locatie, zowel indoor als outdoor. Zo hebben wij ervaring met de uitrol van Wi-Fi netwerken en het doen van Full Service Site Surveys:

 

Indoor
Kantoorpanden, retail, evenementenlocaties, horeca

 
Outdoor
Evenemententerreinen, campings, bungalowparken, strand, daklocaties (point-to-point)

 

Industrie
Industrieterreinen, magazijnen, loodsen